Boende

Gäst på Backgården & Pani Mekaniska

Backgården har funnits i familjens ägo sedan 1600-talet och mycket historia från såväl gård som by, finns bevarat i gårdens samlingar och museum. Som företagsgäst och kund till oss på Pani Mekaniska står gårdsstugan till Ditt förfogande och Du får gärna låna den. Du kan också boka stugan för lite mer avspända möten och konferenser. Priser hittar du på sidan bokning.

BackgårdenStorstugan 2 rum och kök, köket är utrustat med elspis, kyl och frys samt micro. Fyra sängplatser varav två på loft med trappa och 2 reservbäddar står till förfogande. Dusch och WC i bottenplan. TV med ett flertal kanaler och video och internet. Friggebod med ytterligare 2 bäddar i nära anslutning till stugan. Lillstugan 1 rum och pentry,dusch och WC, TV. Utmärkt komplement för familj med större barn  som vill vara lite ifred.


Gårdsvandring

bron Guidad tur med lokala smakprover. Runt gården har en historisk väg iordningsställts. Med Ingbritt som guide tas du med på en resa från laga skifte till nutid. Du får veta mer om den stora familjen i soldattorpet och händelser som utspelat sig under årens lopp. Stellans korv”I syrenbersån” Du får också smakprover ur Bondens skafferi. Syrensaft, kaka, bakebröd Bondmorans ost och Stellans korv och Mäjens hemgjorda glass. Promenaden avslutas med kaffetår fruktpaj. Minsta antal är grupp om 10 personer. Välkomna med förfrågan på telefon 0510-73 037 För bokning och prisuppgifter besök länken ”bokning